Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek - News - ÚJ INFÓK

6. Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy Szúpatakon egy újabb Palóc Kontyos Ház került az Egyesületünk tulajdonába, Bátonyterenye Város Önkormányzatának támogatásával, melyet ezúton is megköszönünk! Sok munka lesz még a tavasszal, ami vár ránk a ház rendbetételével, de bízunk benne, hogy régi fényében sikerül helyreállítanunk!

 

https://www.facebook.com/aszuvolgyipaloc/photos/a.235367621197313/812970153437054/

 

 

5. Elindult az Egyesületünk FACEBOOK oldala:

 

https://www.facebook.com/aszuvolgyipaloc/

 

 

 

4. Egyesületünknél teljesíthető az érettségi előtt álló középiskolásoknak a  KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT!

​A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium diákjainak fogadására együttműködési megállapodást kötöttünk! 

Rendezvényeink alkalmával illetve önkéntes munka szervezésénél várjuk a segítő kezeket: érdeklődni: Viczián Lászlónénál (Marika) telefonszám: 06-32-418-388 

 

 

 

3.Tizenharmadik alkalommal tartanak Szüreti Mulatságot szeptember 27-29-e között Bátonyterenyén. A három nap során tájjellegű ételekkel, hagyományőrző és kulturális programokkal valamint rengeteg sztárfellépővel várják majd a szervezők a résztvevőket.

 

Szeptember 27-én délután a Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán kezdődik majd az esemény. A műsorban közreműködik többek között a Palóc Népdalkör, a Nógrád Táncegyüttes, a sztárvendég pedig Kökény Attila lesz.

Másnap az Ófaluban található Bence téren folytatódnak a programok. A hagyománynak számító felvonulást és köszöntőket követően színpadra lép mások mellett a Bátonyi Dalkör, Bódi Csabi, Bandika, Oláh Gergő, Csepregi Éva, a SPAM, gálaműsorral készül a Muzsla Néptáncegyüttes, sőt a szokásosnak számító esti tűzgyújtás sem marad el.

A rendezvény harmadik napját Szúpatakon tartják meg, ahol fellépnek a Haraszti ikrek, a Maconka Táncegyüttes, sőt Soltész Rezső és Balázs Fecó is szórakoztatja majd a közönséget.

 

 

 

2. Tájékoztatás:

Egyesületünk sikeresen regisztrált az SZJA 1 %-ának gyűjtésére!

2019-ben lehetőségünk lesz az 1% adományok gyűjtésére, kérünk minden kedves támogatónkat, hogy az adószámunkra  tegye meg az SZJA 1%-ának felajánlását!

Céljaink részletezése az Alapszabályunkban megtalálható!

A segítséget előre is köszönjük!

 

 

 

1. Beszámoló rendezvényünkről - I. Hagyományőrző Disznóvágásunk

Az Aszú-völgyi Palócok Térségfejlesztő, Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület 2018. március 24-én Szúpatakon megtartotta első hagyományőrző rendezvényét, melyet megtisztelt jelenlétével Nagy-Majdon József Bátonyterenye Város Önkormányzatának Polgármestere, valamint Letovai Zoltán Alpolgármester, aki a rendezény támogatásáról is biztosította az Egyesületet.

Az Egyesület alapítói és a falu önkéntesei a “disznóvágást” közös munkával - a régi idők hagyományait követve - végezte, melynek eredményét a falu lakossága örömmel fogadta.

Fényképek a Képgalériában

 

csoportkepszerk2.jpg

 

 

 

 

 

 

p1050436.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

Egyesületünk 2017. februárjában beadott pályázata pozitív elbírálást kapott és támogatást nyert működéséhez az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Központjánál. A részletek ismertetését a tagok számára szeptember hónapban tervezzük. Tagjaink - a levelező lista aktualizálásához - az aszupaloc@gmail.com e-mail címre küldjenek üzenetet.

The application submitted by our association in February 2017 has received a positive  judgement and has been granted support from the Human Resource Support Center. The details will be presented to the members in September. To our members : to update the correspondance list send a message to aszupaloc@gmail.com